Sinaia

Acest articol este sponsorizat.

Orasul Sinaia mereu plin de istorie …. ata vara cat si iarna…

Sinaia este un oraş în România, situat la poalele munţilor Bucegi şi cunoscut mai ales datorită importanţei sale turistice. Aici se află şi Castelul Peleş, fosta reşedinţa de vară a regelui Carol I.

Sinaia se află în judeţul Prahova, la circa 60 km nord-vest de Ploieşti şi la 50 km sud de Braşov. Amplasat într-o zonă muntoasă pe valea râului Prahova, altitudinea oraşului variază între 767m şi 860m. Beneficiind de un cadru natural pitoresc, Sinaia are statut de staţiune turistică şi balneo-climaterică.

Scurt istoric

Documentar, Sinaia apare legata de infiintarea manastirii in anul 1695, in jurul careia s-au injghebat primele asezari. Ridicarea rapida a localitatii este legata de dezvoltarea in zona subcarpatica a industriei extractive si de prelucrare a petrolului, de deschiderea soselei la sfarsitul secolului al XVIII-lea, de constructia caii ferate (1879) si de cea a Castelului Peles. In 1880, Sinaia este declarat oras, fiind astfel una din cele mai vechi asezari urbane de munte din tara.
Intre anii 1875 – 1883, este construit Castelul Peles, devenit la vremea respectiva, resedinta de vara a familiei lui Carol I, primul rege al Romaniei. Fiind resedinta de vara a casei regale, Sinaiaa devenit una dintre zonele de mare interes pentru clasa politica romaneasca, iar in oras au fost construite multe resedinte private, amplasate in zone pitoresti si beneficiind de o arhitectura (exterioara si interioara) deosebita. Dotarile de patrimoniu muzeistic si arhitectural al orasului Sinaia se situeaza la un nivel de exceptie.

Cultura

Printre reperele turistice importante se numără Castelul Peleş, Pelişorul, Mănăstirea Sinaia, Cazinoul Sinaia precum şi Casa Memorială „George Enescu”. La Sinaia s-au stins din viaţă importante personalităţi politice precum regele Carol I,Ferdinand I, regina Maria a României sau ministrul Ion Gh. Duca.

Castelul Peles Sinaia

Castelul Peles Sinaia, resedinta de vara a regilor are un profil bine determinat.

Creatia Castelului Peles apartine regelui Carol I al Romaniei, iar miracolul arhitectonic, arhiectilor Johannes Schultz si Karel Liman.

Castelul Peles Sinaia pastreaza caracteristicile arhitecturii specifice stilului neorenasterii germane.

Castelul Peles Sinaia. Te invitam sa vizitezi virtual Castelul Peles Sinaia…

Decoratorii prestigiosi J.D. Heymann din Hamburg, August Bembé din Mainz si Berhard Ludwig din Viena au facut din Castelul Peles cel mai important edificiu de acest tip din Romania si poate chiar din Europa celei de-a doua jumatati a secolului al XIX-lea.

Reclame

10 responses to “Sinaia

 1. boring
  nu ma convinge
  in locul sponsorului as cere banii inapoi

 2. 🙂 sper sa vina sa citeasca. E lucrarea lui.
  Sigur ii va fi folositor feed-back-ul 🙂

 3. Multe lucruri sunt plictisitoare in viata asta… binenteles din punctul nostru de veder… ziarele sau masmedia in general afirma si prezinta lucruri plictisitoare… care de multe ori deformeaza realitatea. Dar probabil cititorul de rand sau cel care rumega acea stire sau acel articol, cu siguranta nu intelege realitatea sau mai degraba care este scopul…

  Un exemplu clar: Acum ceva timp in urma… pe prima pagina a unui ziar local… a aparut un articol banal si foarte plictisitor…. titlul acelui articol era : ” Petre Roman sa sinucis !! „…. explicatia sau morala articolului care o fi ??? 😉

  Oricum daca doriti sa va arofundati cunostintele despre orasul Sinaia sau posibilitati de cazare in Sinaia va invit sa intrati aici : http://www.tourismguide.ro/html/orase/Prahova/Sinaia/index.php

  Cu plictiseala dupa o zi banala petrecuta printre fumuri Romanesti…

  Sponsorul

  P.S scuzati greselile de ortografie… sunt foarte plictisit si sictirit in acelasi timp….:)))

 4. @sponsor: nu o sa intru pe site-ul tau…O invitatie scrisa in plictiseala si sictir, da nastere al un si mai mare sictir. N-ai de ce sa te superi

 5. ideea nu e sa intram pe site. ideea e sa vada google ce are de vazut 🙂

 6. ce kkt!

 7. da kkt… dar ce parfum are kkt-ul asta doar unii il simt … 🙂

 8. exact. doar kkciosii. 🙂

 9. Bai,ne fura toti…cum ne protejam?Dati idei.

 10. stern andrei irimie

  aceias marie ,alta palarie,dar nu avem alta marie,dar de ce avem nevoie de marie? solutia este mai mult ca simpla;ca un simplu gospodar, trebuie sa inpartim bani pe care ii avem! cum?reducin cheltuielile INUTILE,RISIPA,CHELTUIELILEINUTILE,nu in ultimul rind cheltuielile ABSOLUT INUTILE CU JOCURILE POLITICE ,CONCURENTE NELOIALE INTRE PARTIDELE POLITICE! TOATE PARTIDELE POLITICE,INDIFERENT DE CULOARE ,IDEOLOGIE POLITICA (DE MAJORITATEA POPULATIEI NECUNOSCUTA)!!! NU NE TREBUIE POLITICA SI RISIPA MULTOR MILIOANE IN ACEASTA TEMA,NU NE TREBUIE POLITICA SI INBOGATIREA NEJUSTIFICATA IN ACEST CONTEXT ! NE TREBUIE UN GUVERN DE UNIUNE NATIONALA ALCATUIT DIN TEHNOCRATI, DUPA ALEGERI ANTICIPATE, CONFORM DORINTEI POPORULUI ,NU ESTE O CONCEPTIE POPULISTA, pina in prezent politicieni din guvern ,trecut si prezent ,au gospodarit niste bani ,pe care nici nu ia avut ,in acest fel ORI CE DEMERS ESTE SORTIT ESECULUI! toate ideile de mai sus le voi dezbate pe larg in viitor!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s