Rasist au ba?

Teoretic, daca sunt rasist ma bucur de suferinta celor care nu apartin rasei favorite, nu? Ma tot uit la videoclipul asta si ii vad pe negri… si vreau sa ii vad negri… dar ii vad oameni, sunt reactii care imi aduc aminte de copilaria mea, sunt zambete care ma bucura, ii vad slabi si ma intristez… Cred ca nu mai sunt rasist. Oare se poate? Azi sunt rasist si de maine nu mai sunt? Sa nu fi fost niciodata rasist? Doar sa fi crezut ca sunt? Xenofobia generala sa imi fi intrat in sange intr-un mod absolut sintetic, iar acum anticorpii sa fi expulzat microbul? Sunt mai destept decat atunci cand eram rasist? Fuck! Je suis fucked up in the head!!

Reclame

3 responses to “Rasist au ba?

  1. Da man, se poate – black people din State si din Europa sunt altceva fatza de black people din Africa (si ma refer la cei care locuiesc acolo) …

  2. hello man…salesman!

    se poate sa iti fi trecut… pe moment. Pana la urma nu ai de ce sa te iei de bietii oameni, care isi fac si ei treaba lor prin Africa, fara sa imprastie aere de superioritate pentru „ofilitii” aia de albi, care n-ar fi rezistat sclaviei si opresiunilor la care au fost ei supusi. Oare? Nu pot sa nu ma amuz cand aud de „black culture”, „black power” si cat de tari si mari sunt ei. Toate aceste incercari de iesire in fata se datoreaza faptului ca ei insisi se considera inferiori (doar albii i-au adus in civilizatie, i-au invatat sa citeasca o carte), iar aceasta distanta de cultura a simtit-o sclavul de ieri si o simte doctorul de culoare de azi, realizatoarea celui mai tare talkshow din SUA sau secretarul de stat, etc , care sustin ca au trebuit sa munceasca de 2 ori mai mult decat restul ca sa reuseasca. Dar oare nu asa fac toti cei care au ajuns sus, indiferent de rasa?
    Si te intreb poate cineva sa ma acuze de rasism, eu, care am ajuns in state open minded si ferm convinsa ca negrii sunt oameni ca si mine si m-am intors hitlerista..?! Sunt rai ce mai…si daca compari un japonez cu un negru iti dai seama de ce… I rest my case, ca am incins tastaura.

  3. Sa fie oare desteptaciunea un raspuns pentru toti cei care au simpatizat la un moment dat cu cauza celor aratati cu degetul ca fiind „black, stupid, in need, too many, a pain in the butt, etc, etc”? Inseamna asta oare ca rasismul tine de prostie? Sau de incultura mai bine zis? Nu cred. Nu oare suntem toti rasisti la un moment dat de cand ne zice mamica sa nu ne jucam cu copilu’ ala de la gradinita pentru ca il cheama ahmed pana cand nu intram intr-un restaurant doar pentru ca se cheama Tandoori si acolo se face mancarea cu mana de niste „indieni imputiti?
    Mai destept poate, dar nu in contextul asta; indiferent fata de subiectul in sine, mai mult decat probabil. Fucked up? Nu cred, de vreme ce ai reusit cel putin sa constientizezi lucrul in sine. Parerea, chiar daca in final nu una imbucuratoare, este mai mult decat pertinenta. Asa ca…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s