Proclamatia din 13 Mai 2007

Puteti sa va exprimati adeziunea, sau din contra, dezacordul comentand acest articol. Eu sunt in deplin acord, vedea-o-as facuta 🙂

Proclamatia din 13 mai 2007
Scris de Administratorul grupului Basescu_Presedinte pe Yahoo.
Saturday, 12 May 2007
Un omagiu adus Eroilor Revolutiei Romane din decembrie 1989, si in comemorarea Proclamatiei de la Timisoara:

Proclamatia din 13 mai 2007

NOI, CETATENII, SUNTEM SUVERANI

Noi, cetateni romani si europeni, liberi si demni, semnatari ai acestei proclamatii, ne afirmam cu autoritate suveranitatea. In calitatea noastra de cetateni, singurii indreptatiti sa incredinteze puterea in stat, reziliem contractul social impus de reprezentantii clasei politice din ultimii saptesprezece ani. Desi le-am incredintat mandatul de a ne reprezenta, ne-au tradat, si au abuzat de puterea si mandatul primit, actionand in interes personal, acaparand puterea si votand legi menite sa le protejeze interesele. Incepand de astazi, nu mai acceptam aceasta situatie.

NOI, CETATENII, IMPUNEM UN NOU CONTRACT SOCIAL

In calitate de cetateni suverani, pretindem formarea unui stat de drept in care separarea puterilor in stat sa fie clar delimitata prin Constitutie.
In plus, pretindem impunerea de noi reguli in relatia noastra cu alesii, carora le incredintam discretionar si temporar exercitiul puterii prin actul de vot.

Pretindem ca relatia cetatean – mandatat, alegator – ales, sa fie astfel incat drepturile si interesele cetateanului sa fie respectate de catre mandatat, iar acesta din urma sa poata fi tras la raspundere de catre alegator.

Totodata, ne revendicam dreptul de a avea un cuvant important de spus in elaborarea Constitutiei Romaniei.

Astfel, pretindem impunerea unui nou contract social care sa ne garanteze noua, cetatenilor, capacitatea efectiva de a trage la raspundere pe cei pe care ii alegem sa ne reprezinte. In consecinta, ne revendicam:

Dreptul de a stabili si restabili modul in care ne alegem reprezentantii, alesii nostri
si institutiile statului avand obligatia de a se supune optiunilor noastre
Dreptul de a retrage din functie sau repune in functie pe orice ales al nostru, la initiativa noastra, ori de cate ori consideram ca este in interesul nostru sa o facem, nivelul de decizie fiind descentralizat conform principiului subsidiaritatii.

In plus, pretindem ca toti demnitarii si angajatii publici care obtin foloase necuvenite de pe urma pozitiei pe care o detin in stat, in institutiile statului sau in aparatul administrativ al statului, sa fie demisi imediat si trasi la raspundere. Angajatii publici cercetati penal pentru coruptie, abuz in serviciu sau alte acte grave, sa fie suspendati din functie imediat, pana la judecarea cazului in instanta.

Nu in ultimul rand, campania electorala sa fie bazata in exclusivitate pe proiecte. Nerealizarea acestora sa activeze automat demiterea mandatatului.

Anunțuri

4 responses to “Proclamatia din 13 Mai 2007

  1. Da’, acum ca se scrie istorie DIN NOU in Romania, ar trebui deschidem odata ochii si sa ne folosim de drepturile cuvenite ca cetateni ai ROMANIEI.
    Mizeria umana e peste tot, dar nu trebuie sa existe si in factorii de decizie care conduc aceasta tara.
    Sper ca acest „episod” va fi cu happy end.

    Fratilor! Sa curatam mizeria si la treaba.

  2. Da „frate”! Sa curatam mizeria! La treaba!

  3. Ce este scris in contractul propus este în parte interesant, în parte fantezist şi DIN PĂCATe în necunoştinţă de praxisul politic. Mai citeşte, mai ales clasici greci.

  4. Intraţi la _ http://test55.uv.ro _ şi votaţi alaturi de alti 1000 de oameni. Apoi vedeti scorul. Sondajul este relevant pentru segmentul de populatie care acces la Internet. Votezi DA împreună cu ei, să fii numărul 323, sau spui un NU hotărât demiterii Preşedintelui? Vrei o Republică Prezidenţială tip U.S.A sau Franţa? Sau poate Monarhie,Republica Parlamentară sau Comunism?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s