Pro-Basescu / Anti-Basescu, dar unde sunt limitele??

Ma simt nevoit sa revin cu filmuletul… Este vorba despre seful, proaspat trezit, al comisiei cu pricina. Limitele bunului simt 🙂

Articol de pe HotNews.ro:

Stapanii eterului – izolarea lui Basescu in timpul campaniei electorale

Parlamentul a infiintat, marti, o comisie speciala, prin care intentioneaza sa reduca timpii de antena ce revin presedintelui suspendat pe durata campaniei electorale. Reprezentantii PSD in aceasta comisie au anuntat deja ca vor sa distribuie timpii de antena, dupa algoritmul politic, incalcand astfel decizia CNA de a imparti timpii in mod egal intre cei care sunt pro-Basescu si cei care sunt contra.

CNA si Partidul Democrat – impotriva acestei comisii

Presedintele CNA, Ralu Filip, a declarat pentru HotNews.ro ca aceasta comisie nu se justifica si ca impartirea timpilor de antena dupa sugestia acerstei comisii este imposibila, mai ales in cazul posturilor private, pentru ca atunci nu ar mai exista independenta editoriala.

Presedintele CNA a explicat ca nu este vorba de o campanie electorala, ci de un referendum la care cetatenii sunt invitati sa raspunda prin DA si NU.

Ralu Filip, a insistat asupra faptului ca CNA a adoptat in urma cu doua zile o decizie privitoare la modul de desfasurare a campaniei iar comisia parlamentara ar trebui sa tina cont de hotararea Consiliului National al Audiovizualului.

Reprezentantul PD in aceasta comisie parlamentara, deputatul Valentin Iliescu, a adeclarat pentru HotNews.ro ca democratii s-au opus vehement infiintarii acestei comisii, prin care se incalca, din nou, legea electorala. Deputatul a concluzionat ca democratii mizeaza pe ajutorul CNA in aceasta privinta.

PSD sustine ca presedintele are drepturile unui cetatean obisnuit

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Eugen Nicolicea (PSD), a declarat, marti, ca potrivit Legii referendumului, presedintele suspendat nu poate desfasura campanie electorala inaintea referendumului pentru demiterea acestuia.

Nicolicea a afirmat ca Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului prevede, la art. 30 alin. (2), ca „in campania pentru referendum, partidele politice si cetatenii au dreptul sa isi exprime opiniile in mod liber si fara nicio discriminare, prin mitinguri, prin adunari publice si prin mijloace de informare in masa”.

Nicolicea crede ca sintagma „fara nicio discriminare” inseamna ca, in mass-media, spatiul alocat partidelor politice trebuie sa respecte algoritmul politic. Mai mult, presedintele suspendat are dreptul la o expunere mediatica a campaniei proportional cu cel al unui cetatean obisnuit.

Componenta comisiei parlamentare

Plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului a hotarat, marti, infiintarea unei comisii speciale pentru monitorizarea timpilor de antena in campania electorala dinaintea referendumului privind suspendarea presedintelui.

Astfel, din aceasta comisie parlamentara fac parte 15 senatori si deputati. Partidul Social Democrat este reprezentat de deputatii Eugen Nicolicea, Rodica Nassar, Bogdan Niculescu-Duvaz, precum si senatorii Adrian Paunescu si Vasile Dancu.

Patidul National Liberal este reprezentat de deputatii Catalin Micula, Emilian Francu si de catre senatorul Constantin Dumitru. Democratii ii iau in comisia pentru monitorizarea timpilor de antena pe senatorul Cristache Radulescu si pe deputatul Valentin Iliescu, iar PRM pe deputatul Olguta Vasilescu si pe senatorul Mihai Ungheanu.

Partidul Conservator este reprezentat de deputatul Ionica Popescu, UDMR de deputatul Kelemen Hunor, iar grupul parlamentar al minoritatilor nationale este reprezentat de deputatul Slavomir Gvozdenovici.

„Comisia…este formata din 15 deputati si senatori, desemnati cu respectarea configuratiei politice a Parlamentului Romaniei, potrivit anexei care face parte integranta din prezenta hotarare, Presedintele Consiliului National al Audiovizualului,

Presedintele Societatii Romane de Televiziune si un reprezentant al domnului Traian Basescu, presedintele suspendat al Romaniei”, se arata in articolul 5, alineatul 2 al hotararii amintite, in anexa fiind enumerati parlamentarii prezentati mai sus.

De la mine zicere:

Legea, asa cum este, in general, votata in Parlamentul Romaniei permite pentru orice domeniu de activitate diverse manevre pe o plaja sensibil-gri. Asta pentru ca o decizie clara, taioasa, raspicata nu poate fi luata in democratie. In democratie se negociaza: mai lasam un pik la legea asta – mai luam un pik la legea aia… Si uite asa ajungem sa avem un presedinte (suspendat, ce-i drept) care nu se poate exprima in fata poporului care l-a votat, decat ca un cetatean de rand. In afara de faptul ca mi se pare umilitor, nejustificat de umilitor, mi se pare si foarte inegal. Toate Antenele vuiesc de Basescu – cu dezaprob, pietre, rosii si oua stricate, dar Basescu nu are timp de emisie… WHY?

Cine este acest Mircea Badea care isi permite sa spuna despre presedintele Romaniei ca este o caricatura politica?? Cine a murit de a ajuns Badea mare specialist?? Ce mari servicii, sau macar deservicii :)), a facut Badea poporului pentru a-si castiga dreptul de a-si da cu parerea?? HUO!! cu aceleasi oua si castraveti murati inspre Badea pentru ca nu isi cunoaste limitele, iar dioptriile il impiedica sa observe intregul lung al propriului nas. Dom’le io zic asa: daca tot e sa fii curva… macar fa-o pe bani care sa merite. Nu pune botul asa, una-doua, la tiristi!!!

Reclame

3 responses to “Pro-Basescu / Anti-Basescu, dar unde sunt limitele??

  1. Pingback: Am trait s-o aud si p'asta, Basescu demisioneaza :) « Gabriel.Blogg-Net

  2. Intraţi la _ http://test55.uv.ro _ şi votaţi alaturi de alti 1000 de oameni. Apoi vedeti scorul. Sondajul este relevant pentru segmentul de populatie care acces la Internet. Votezi DA împreună cu ei, să fii numărul 323, sau spui un NU hotărât demiterii Preşedintelui? Vrei o Republică Prezidenţială tip U.S.A sau Franţa? Sau poate Monarhie,Republica Parlamentară sau Comunism?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s